5 redenen waarom je een video deurbel nodig hebt

Voorbij zijn de dagen van de ouderwetse deurbellen. Steeds meer mensen vinden de waarde van video-intercoms. De technologie is niet alleen nieuw en intrigerend voor huiseigenaren, maar biedt ook vele voordelen.

Of u er nu voor kiest om een draadloze video deurbel te installeren als een op zichzelf staande beveiligingsmaatregel of als onderdeel van een groter huisbeveiligingssysteem, u zult zich snel realiseren dat dit kleine, onopvallende apparaat veel kracht heeft bij het beveiligen van uw huis. Twee van onze favoriete merken van HD-videodeurbellen zijn de Skybell Video Doorbell en de Ring Video Doorbell. Beide bieden een uitzonderlijke visuele kwaliteit en gebruikersfunctionaliteit.

1. Weet wie er aan de deur staat

Uiteraard is de grootste functie en het grootste gebruik van de videodeurbel camera om te bepalen wie er voor de deur staat.

U bent waarschijnlijk schuldig aan het op uw tenen naar de deur lopen om door het kijkgaatje te kijken en te zien wie er aan de andere kant is. Met een videodeurbelcamera hoeft u dat niet meer te doen en kunt u zien wie er is, zonder dat u hoeft op te staan en te stoppen met wat u aan het doen bent.  

2. Met bezoekers spreken zonder de deur te openen

Met de draadloze videodeurbel kunt u niet alleen zien wie er voor de deur staat, maar u kunt ook in twee richtingen communiceren. Dit is een broodnodige laag van veiligheid.  

Als de persoon een vreemde is, is het vaak veiliger om te bepalen wat hij nodig heeft voordat u de deur opendoet. Met de smartphone communicatiefunctie kunt u de bezoeker aan de deur aanspreken, of u nu thuis bent of niet.

Als u bijvoorbeeld aan het werk bent en een vreemde drukt op de videodeurbel, kunt u antwoorden en hen op weg sturen zonder dat ze zelfs maar weten dat u niet thuis bent.

Bezoekers niet op de hoogte brengen van uw afwezigheid is van groot belang om de kans op diefstal te minimaliseren.

3. Kijken wie er is geweest toen je weg was

Als u om onbekende redenen een videogesprek mist, wordt er een foto van de bezoeker gemaakt en worden de tijd en datum geregistreerd. Zo weet u precies wie er die dag langskwam en wanneer ze er waren.

4. Hoogwaardige videobewaking

Een videodeurbelcamera wordt ook beschouwd als een extra camera waarmee u uw eigendom kunt bewaken.

De live feed van de camera kan op elk moment worden bekeken vanaf een smartphone. De kwaliteit overdag is geweldig en verrassend genoeg is het nachtzicht van deze camera net zo verbazingwekkend.

Dag of nacht, de kwaliteit van de videobeelden zal uw verwachtingen overtreffen.

5. Onderdeel van de totale huisbeveiliging

Als u al een huisbeveiligingssysteem of andere smart home-functies hebt geïnstalleerd, is een videodeurbelcamera een must-have als onderdeel van uw algemene smart home-beveiligingsstrategie. In wezen is het een extra beveiligingslaag om uw eigendom te beveiligen.

Met videodeurbelcamera's kunt u in de gaten houden wie er komt en wie er gaat, controleren of er pakketjes worden bezorgd en nooit meer gestoord worden door deurwaarders.